slowly – slowly

April 6, 2013

Für Deutsch nach Unten scrollen
De Paashaas heeft voor wat vertraging gezorgd, maar het ziet ernaar uit, dat we onze tekeningen op 12 april bij de gemeente kunnen indienen en drie weekjes later – zo luidt het sprookje – krijgen we dan de vergunning en kunnen we de agenda ‚bouw‘ openen. Die agenda is behoorlijk gevuld, en eerlijk gezegd merk ik een beetje (humhum) dat ik een dagje ouder word. We hebben in 2000 al eens gebouwd en dat ging me duidelijk soepeler van de hand als nu. Ik schreef toen natuurlijk ook veel post-its, maar het verschil is, dat ik destijds die paar krachtige woorden op die gele briefjes naderhand begreep en de ene actie op de andere volgde. Ann0 2013 kijk ik naar zo’n lief, leuk klein briefje (ik heb Post-its altijd al schattig gevonden) en heb vervolgens geen idee wat het krachtige woord van mij wil. Ik bedoel dus: echt GEEN idee! Nu heb ik dus een flink formaat Moleskin notitieboekje (die vind ik minstens zo leuk als een post-it blok, zo niet leuker) en schrijf ik hele epistels aan mezelf. Het helpt.

Verder ben ik lid geworden van de vereniging ‚Natur Garten e.V‘ en lees daar alles over de toekomstige optimale bodem voor de tuin. In 2000 hebben we de moederbodem over de tuin verdeeld en de jaren die daarop volgden hebben Jos en ik akkerwinde lopen trekken. Kilometers akkerwinde! Je leert uit je fouten sommige fouten en dit keer gaan we het anders aanpakken; de moederbodem gebruiken we alleen daar, waar de haag van wilde struiken gaat komen (en we gebruiken worteldoek). De rest van de tuin leggen we aan op magere bodem die wordt verrijkt met steriele grond. Om het leven in die grond op gang te brengen zaaien we direct mengsels met zogenaamde ‚Gründungung‘ ‚groenbemesting‘. Zoals je weet heb ik een rijke fantasie en ik zie het al helemaal voor me. Aangezien we op een berg bouwen, zullen we hier en daar keermuurtjes moeten bouwen. Ik denk dat ik die stapelmuurtjes zelf kan bouwen, maar Jos is daar enigszins sceptisch. Ook hij leert natuurlijk van z’n fouten sommige fouten :).

Nu ja, we zien wel – in ieder geval hebben we veel ruzietjes voorpret!

En wat nog veel belangrijker is, is dat het nog maar tien weekjes duurt voordat we opa en oma worden!

Ansichten Süd_6

Der Osterhase hat noch eine Verzögerung verursacht, aber es sieht so aus, dass wir unsere Zeichnungen am 12. April einreichen können bei der Gemeinde und drei Wochen später – so lautet das Märchen – bekommen wir die Genehmigung und können wir die Agenda „Bau“ öffnen . Der ist ziemlich voll, und ehrlich gesagt merke ich ein wenig (humhum), dass ich älter werde. Wir haben bereits im Jahr 2000 gebaut und das ging mir besser ab. Ich schrieb auch damals viele Post-its, aber der Unterschied ist, dass ich zu dieser Zeit, die wenige starke Worte auf diesen gelben Notizen später verstanden habe. Ann0 2013 schaue ich auf so ein süßer, kleiner Zettel (ich habe Post-its immer niedlich gefunden) und haben dann keine Ahnung, was das Wort von mir will. Ich meine, absolut keine Ahnung! Jetzt habe ich also eine  Moleskin A4 Notebook-Format  und ich schreibe lange Geschichten an mich. Es hilft.

Ich wurde Mitglied des Vereins „Natur Garten eV“ und lese  alles über optimaler Boden für den Garten. 

Und was noch wichtiger ist, ist, es dauert nur noch 10 Wochen, bevor wir Großeltern werden!

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google Foto

Du kommentierst mit Deinem Google-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

%d Bloggern gefällt das: